soon I'm gone, but we'll always have paris

Jag och Sockret åkte hem till mig en snabbis, köpte med oss pizza, godis och hyrde en film ''the december boys'' där stjärnan från Harry Potter har en av huvudrollerna. Den var helt okej. Sen plockade pojkarna upp Sockret och jag satte igång med att packa och tvätta. När allt var klart kom Pimen och hämtade mig så var det bara tillbaks till lägenheten.

klockan är 01:43 och om 12 timmar ska vi sitta på bussen mot båten, jag, palle, pimen och pimens familj + några släktningar till honom ska på kryssning för att fira att Pimens pappa fyllde år igår :) Han vet fortfarande ingenting trotts att ganska många försagt sig ett par gånger men lyckats rädda genom någon rolig bortförklaring. Har aldrig riktigt varit på någon kryssning om vi inte räknar när min morfars fru fyllde år och vi åkte då jag var kanske 4 år och gick priat vandringen och åt bara kakorna i frukost buffén :P

När vi kommer hem efter kryssningen blir det upp till dalarna igen men denna gång får vi med oss tre nya zelendare som flyger in från England för att njuta av Sverige hoss oss. Det här är tredje gången för Toby, andra gången för Seth och första gången för Chris. Sen kommer Älsklingen upp till kräft fisket så jag slipper sakna honom lika mycket bara en vecka ifrån varandra men det är ganska jobbit det med, det blir ju inte bättre av att vi sovit sida vid sida sedan jag kom tillbaks, men vi har i alla fall utnyttjat tiden till max, födelsedags fester, middagar, mys kvällar, badat, solat, spelat och fullt håll igång :)


slaves to the gender roles

VAD TÄNKER FOLK MED?
Satt inne på aftonbladet och hittade den
här artikeln om att Ellos säljer bikinis för bäbisar! Så här skriver dom ''En bikini med en form som ska framhäva bysten. Inget märkvärdigt med det kanske - om det inte handlat om en bikini i storlek 62, lagom för en två månader gammal bebis''  Vad i hela världen tänker dom med? Vad tänkte dom när dom gjorde detta plagg? Hur kan det vara så många som tycker att detta är okej? För någon måste gjort den och någon/några måste gordkännt den också! Ska vi dela upp allting så tidigt? Tycker dom det? Inte nog med att tjejer ska ha rosa och killar blått utan nu ska så bäbisar inte häller ha rätt att springa runt med bar över kropp? Det värkar som att måga protesterar i alla fall för ve och fasa om detta skulle bli en trend :O

why do we never stop?

Så igår när jag och Sockret hade planerat en hel dag i bresse från 11 tills det att solen gick ner med hem gjort sallad, kakor, bullar och dricka tillsammans med våra karlar blev inte riktigt som vi tänkt oss.. Pga. att vi spelade d2 in på små timmarna så orkade vi värkligen inte gå upp kl 10 inte 11 häller, vid halv 12 drog vi oss upp och gjorde i ordning bacon och kyckling pasta salladen. Men vi kom inte iväg till bresse förns vid halv 2. Väl där så njöt vi av våran picknink i solen. Men redan vid halv 4 så ville killarna åka hem och fortsätta spelandet, och ja.. vi hade inte så mycket att säja till om så det var bara att packa i hop.

Men vi bestämmde oss i alla fall för att vi skulle gå på bio alla fyra på kvällen,
Hancock. Den var riktigt bra, och Will Smith är ju ögon godis för alla. Värd att se för er som inte gjort det än :)

Kvällen slutade som vanligt med att vi satte oss och spelade d2, vi har klarat ut Normal nu i alla fall :P

hot, sunny and fun

Torsdagen slutade med att jag ringde till Elin, så lagade vi middag, åkte ut till bresse och tog sedan en Kaffe Cool på mc donalds. Dagen efter var det ju Pimen's (min pojkvänn)  födelsedag. Jag och Sockret städade av lägenheten och spelade d2 större delen av dagen. Sedan åkte vi ut och åt par middag på China Town, killarna ville ejentligen äta på något sibylla liknande ställe men där satte vi faktiskt er foten eftersom vi satt på oss fina klänningar och både sminkat oss och fixat håret (vilket vi faktiskt inte orkar göra hela tiden). Efter middagen åkte vi tillbaks till lägenheten för att ha en liten stilla hemma fest för 22 åringen. Vi blev tre par och det 7 hjulet Calle. Även om varken min eller Sockrets pojke var speciellt roliga (Palle spelade dator och Pimen var trött) så höll vi igång ett bra tag ända tills Sockret gav upp och drog ner på Joar istället (men tji fick hon för det var tydligen super tråkigt).

På Lördagen drog vi äntligen ut till bresse, sola och bada ända till halv 4 då Sockret skulle jobba kl 4 och jag o Pimen skulle på släkt middag kl 5. Så ut på landet till Pimens föräldrar och fortsätta sola och bada i deras pool. Jag måste bara säja att ibland har man världens underbaraste pojkvänn, han tar ut en sol stol sätter den på gräsmattan och säjer ''ah men jag tänkte att du kanske ville sola'' och eftersom jag självklart ville det i hettan så log jag och la mig ner i sol stolen, nåra minuter senare kommer han ut med ett glas is kall pepsi med is och sugrör och ger den till mig, inte nog med det nej han springer och hämtar en pall också som jag kan ställa glaset på :) Han fyllde även på detta glas :P Så där ligger man i solen med en is kall pepsi och tittar på när pojken hoppar stuttsmatta med sin systerdotter och tänker ''ibland har man världens underbaraste pojkvänn''

Släktmiddagen gick stillsamt förbi och sedan åkte jag ut på korv fest, kanske ska förklara ordet korv fest för er som inte är bekanta med det, för så här är det en korv fest är en fest som är totalt dominerad av killar villket det helt klart var då jag var den ända tjejen där. Vi satt ute runt ett bord och snackade skit ett litet gäng.

Idag blev det än en gång bresse men nu bara jag och sockret, underbart fast vi var i vattnet nästan hela tiden, det var så otroligt varmt. Sen lyckades vi lifta tillbakst till stan då det började regna. Drog in för att handla på Lidl, och nej det händer inte speciellt offta att vi handlar jusst där men vi behövde köpa massor med billig läst pga värmen. Sen in på OKQ8 för att handla ciggaretter eftersom lidl inte säljer några vanliga märken. Sen till lägenheten och spela d2, vi fick dock byta spel 3 ggr eftersom jag och sockret har ett par gubbar, jag, pimen och sockret har ett par gubbar,  jag, pimen och palle har ett par och jag, pimen, palle och sockret har ett par. Otroligt onödigt vetande men i alla fall :P Jag och sockret började spela, sen kom pimen hem då fick vi byta och sen kom palle hem då fick vi byta än en gång.

Nu har vi tagit en paus i spelandet då vi tjejer får laga mat och pojkarna skulle ut o köra bil. Visst låter det otroligt gämnställt? Äh jag ska väll inte klaga eftersom jag överlåter allt stort matlagande till Sockret eftersom hon är grym på att laga mat, och jag äntligen fått tid för att skriva detta inlägg. Sommaren är en dålig tid för att blogga, man sitter hällst inte inne framför datorn. Eller okej jo vi gör ju det men det är ju för att spela :P

Ain't no sunshine when she's gone

Jo som jag sa så var jag nere på O'Lerys igår för att kolla på Ljungskile SK - AIK och som ni kanske såg gick det väll inte så bra, men vem kan med rent samvete säja att den där straffen var riktigt dömd? Det var i alla fall trevligt där nere, vi var ett helt gäng med gnagare i ena halvan av O'Lerys och i andra satt aporna, eftersom Helsingborgs IF - Djurgården sändes samtidigt.. tur att dt gick sämmre för dom då.. :P Men nog av fotbolls fjaskon

Har spelat d2 nu dag o natt :) längtar värkligen tills trean kommer ut, har ni sätt grafiken och shitt på det? om inte så är det bara att gå ut på youtube och söka på d3 så hittar du nog en trailer :)

Idag blev ganska tomt, Pimen åkte till kalkbrottet och Sockret ska iväg och träffa en tjejkompis så jag vet inte riktigt vad jag ska göra, vi hyrde ju iofs film igår och han bara se en, så har Arn hemma men min syster sa att den var skit dålig så vet inte om det är värt att gå hem för att se på den men och andra sidan så finns det mat hemma att laga.. Men det är ju skit fint väder, och jo jag vill ut och sola och bada men med vem då? Alla jobbar eller gör någonting annat .. kan ju låssas att min balkong är stranden och badkaret en pool men hur kul är det, så vet jag att jag inte kan sola själv utan att bli alldeles för utråkad.. Får väll lägga mig i solariet istället så det inte ser ut som att jag suttit inne på alla fina dagar..

Fast ja nu ska jag och Sockret spela d2 tills hon ska gå :)


rain drops keep fallin' on my head

19 / 7
Och regnet det öser ner.
Margareta spelen jusst avklarad 30 pers var vi, nykomlingen Carola vann, på 2,3,4,5 och 6 plats kom Agnes Håkan, Patrik, Patrik och Kalle. Men ejentligen van Hampus men han hade glömt att lämna in sitt start kort så då kunde vi inte räkna honom. Det var soligt och varmt under hela tiden, jag kom ganska bra till över mitten i alla fall. Men nu regnar det och blåser och åskar så in i norden mycke precis när priserna var utdelade så började det åska så perfekt timing blev det iaf. Fick pengarna för jobbet idag också vi räknade ut att det var 13 h arbete så blev någonting iaf. Nej jag är så grymt röksugen men det regnar så fasligt mycket. Klockan är 17:47 och vi började strax efter 14:00 så har inte rökt sen dess.
Imårgon bär det hemåt, ska bli skönt. Ganska tomt förståss men ändå.

hard work, work

18 / 7
Skriver fortfarande från den lilla röda studan med vit målade knutar men i kväll är klockan 06:07 Jag har faktiskt sovit, sådär ungefär mellan 3 och halv 6 men sen vaknade jag. Idag har det regnat största delen av dagen så vi har mäst suttit inne och spelat. Framemot kvällen kom Kalle och Erik hit också och vart med och spelade,  då bla Jag och Kalle krossade Erik och Linus i pratmakarna. Så badade vi bastu och sen spelade ett parti Ticket to ride till så där halv 1. Fredrik andlände även idag så nu är vi 19 pers här ute, imårrn kommer Patrik, Hampus och Sigfrid också men då åker Farmor, Sara, Pu, Benjamin, Johannes och Rebecka så vi blir bara 16 vid matbordet. Men det gämnar ut sig eftersom det är margaretaspelen på lördag  och då kommer det ca 30 pers hit som ska vara med och leka. Himmlen är även nu alldeles kallt blå och dimman ligger över vattnet som ett tjockt täcke. Nu ska jag ge kudden ett till försök, klockan är 06:16 och Pyret säjer Godnatt


Somnade tyvärr aldrig om, inte änns en kvarts sömn till blev det.. Kollade på Aladin, Honey och sen spolade jag i Step up 1 och 2, Vid 7 så gick Baltsar och Loke upp men dom såg mig inte där jag satt i fönstret och kollade, något senare vaknade min mor och satte sig utanför mitt rum och läste en bok, hon såg mig inte häller men då upptäckte Loke och Baltsar mig så jag lekte lite tittut med Loke. Sen var det dax för frukost, och jag väntade på den där varma solen som dom alltid tjatar om att man missar när man sover länge men den kom aldrig. Vid 11 så började jag jobba, målade väggen idag. Blev även klar idag, effektiv som jag är. Blev väll en sammanlagt 13 h arbete då och det känns ju bra, för jobb = pengar och pengar är alltid skönt att ha. Vid halv 6 tiden på eftermiddagen så lyckades jag få någon timmes sömn i alla fall.


I don't wanna' sleep, I don't wanna' dream 'cause my dreams don't comfort me

17 / 7
Mitt ute i ingenstans i en röd målad stuga mitt i natten.
Ja här sitter jag nu och kan för mitt liv inte sova. Jag hör hur tåget kommer, hur många gånger det än gör det så vänjer man sig faktiskt inte vid bullret. Klockan är 03:33 och batterierna på mobilen dog för ungefär en timme sedan. Ljud boken jag lyssar på ''i en annan del av bromma'' av Martina Haag har också tagit slut. Filmen jag tog ut har jag också tittat på. Men ingenting fick mig att somna.  Tåget har åkt förbi nu, så det ända som hörs ljudet från datorn och lite regn stänk på taket. Det börjar bli ljust ute, solen har inte gått upp men himmlen är kallt blå och det är dimma längs sjön.
Gick ut för att kissa och röka en ciggaret, i hopp om att jag skulle kunna somna efter det. Klockan är 03:37 och jag vet att jag måste sova, kanske är det jusst det som gör att det inte går. Paniken för att mobilen är död och att jag inte går att nås är skrämmande stor, jag kan ju för min del inte häller nå någon ändå bär jag runt mobilen i handen som att den skulle vara igång och skulle kunna ringa när som hällst. Villken hopplös slav man är till sin mobiltelefon. Jag börjar bli hungring också, var ju faktiskt 8 timmar sedan jag åt någonting. Och allt te drickande sent på kvällarna gör det väll inte bättre. Klockan är nu 03:41 och jag måste sova. Men allting är fel. Sängen är skrämmande stor att sova i ensam. Rummet är både för kallt och för varmt på samma gång och desstå mer jag tänker på det desstå större blir hungern. Inte ett dugg trött är jag, fasst än jag stått och slipat en vägg halva dagen, jo ni förstår man måste slipa bort den fula plast färgen för att den riktiga falu röd färgen ska fästa på väggen. Helt onödigtvetande för dig som aldrig kommer måla ett hus med falu röd färg i hela ditt liv, men har du bott här uppe i dalarna så vet du att dom flästa husen just är röda med vita knutar, precis som i en saga eller en barn film som utspelar sig för länge sedan. Jag har bara fyra olika saker att titta på på min dator, det är:
1. En serie som jag redan sätt alla avsnitt på mins en gång förmodligen 2 eller 3 (Eureka s1 och 2 eller Secret diary if a callgirl)
2. En dans film som jag också redan sätt fast minst 3 gånger förmobligen många fler (Honey eller Step up 1 eller 2)
3. En disney film som jag faktiskt nu tittat igenom alliopa, eller.. vänta ska kolla... nej hade faktiskt några kvar men har förtillfället fått nog av dessa 90 minuter långa teknade filmer med en sång var 5 minut.
4. Blade 1 som jag inte sätt men hur bra känns dt att försöka somna till en action vampyr film? kanske inte..

that's it, men alternativet, alltså att stänga av datorn och försöka somna av mig själv känns inte häller speciellt lyckat eftersom jag faktiskt inte är trött. jag kan försöka intala mig själv att jag är det, få se här ''jag är trött, jag vill sova, jag är trött, jättetrött'' Nja trodde väll inte det... 03:55 känns ju inte som en tid ejentligen med tänke på vanliga vanor men man måste få mycket sömn här för att orka med vi är jusst nu 18 personer här ute i sommar stugan så dagarna blir ganska så på frästande, mycket liv och håll igång. Tänk dig själv att vara 18 perosner vid matbordet till lunch och middag? ingen barn lek direkt, och det blir inte mycket tysta stunder, jag menar inte att detta är jätte hämskt men lite påfrästande är det allt. 04:02 överväger att sätta igång Honey i alla fall..  04:04 det blev ''The Great Mouse Detective'' ska kolla om det funkar så, Caio så länge

back in town

Tillbaks Hemma nu i sköna gröna Enköping nu :) Super soligt var det här igår till skillnad från i Ryggen där det mäst åska, regna och blåste.. Kom hem igår vid 6 tiden och möttes av min underbara pojke som kastade sig på mig :) Sen åkte vi och köpte Chips, Choklad, Kakor och läsk, och sen hyrde vi film. Blev en action, en komedi, ett svenskt drama och en skräck. Filmerna hette: Den man älskar, Här med förklarar jag er Chuck and Larry, Roug Assassin och Captivity. Vi kollade på Här med förklarar jag er Chuck and Larry och Roug Assassin igår kväll så ska vi se dom andra idag efter att jag har kollat på matchen Ljungskile SK - AIK.  Men Ska uppdatera bloggarna som jag skrev där uppe så ni får lite koll på hur det var :P Skönt att vara tillbaka i alla fall :)

there’s always that one person that will always have your heart

Nu sitter jag här och ska packa igen, bär i väg till Falun (ryggen) för andra gången då. Borta en och en halv vecka denna gång och har ej tillgång till internett alls, finns på mobilen hela tiden men det är allt. Tänkte uppdatera er lite på vad jag hållt på med denna veckan då innan jag åker.

ryggen
I Tisdags vaknade jag upp med pimen så klart, och vi tog en tripp ut till kofsand för att fiska med Sandra och Selle, ingen fisk fick vi men vi var glada iaf och kul var det till och med solen tittade förbi ett tag. Sen köpte vi mat från vita elefanten och åkte hem till Sandra och Selle för att spendera resten av kvällen med att kolla på
Pestens tid, well inte mycket att säja om den 6 timmar långa filmen men jaja :P Sen åkte vi hem till Pimen och somnade till gramlins.

I Onsdags åkte vi ut på landet till Pimens föräldrar, åt frukost pratade lite och sedan tog vi fyrhjulingen tillbaks till stan för att spela mini golf med Sandra och Selle. Ett härligt parti och självklart fick jag mäst poäng :) Sen åkte jag och pimen hem till mig lagade mat och kollade på film tills vi somnade.

Så igår vaknade jag en engång med pimen av tio tusen telefonsamtal som sa att det var fint väder ute. Så vi drog ut till bresse tillsammans med Sandra och Selle, solen gick dock i moln när vi kommit ut men vi låg där i några timmar ändå och pratade om hur vi skulle ändra på världen. Mycket intressant men kommer inte gå in på några detaljer (you hade to be there) tillslut gav vi iaf upp bresse och åkte hem istället. Väll hemma bestämde vi möte med nästa par Robin och Joanna för att åka till Maxi för att handla så att vi kunde laga mat. Tacos blev det och en mysig kväll hos Joanna. Efter maten åkte vi en än gång till Maxi men nu för att handla godis :) sen spelade massor med spel ända in på små timmarna.

in the darkesst hours of the lonley nights

Mörkret har fallit över staden, tystnaden rör vid allt, katterna snosar sött i sängen. Men jag är vaken och ensam igen. Tomheten och tystanden grep mig för någon timme sedan och dem blir större i tackt med att sekund pekaren tickar. Jag vet ju att det inte är långt kvar nu, snart är jag inte ensam mer, snart är dom här, snart kommer dom hem. Ändå blir pankiken större, sova är inte att prata om, vem kan sova nu? Klockan slog nyss 00:01, går och kollar vid dörren igen. Även om jag visste att ingen skulle skulle vara där blev jag ändå besviken över att inte se dom i nyckelhålet. Katterna har slutat snosa nu och roar sig istället med att jaga varandra runt i lägenheten. Ska tända ännu en ciggaret, det hjälper att hålla lugnet nere även om det är ett dödligt tidsfördriv. Jag kan inte hjälpa det ciggareterna har denna gången märket Corner eftersom jag försöker tänka ekonomiskt och mina vanliga konumtion av röda marlboro har blivit alldeles för dyrt. Och detta är vad en ungdom gör en lördag kväll under sitt sommar lov. Inget häldeserikt lov måste jag tillägga dock är detta nog helt mitt eget fel. Jag ville göra så mycket, jag ville resa överallt, jag ville jobba på ett riktigt jobb. Och någonstans mitt i allt detta så tappade jag bort saker som ekonomi och planering och ingenting blev av. Klockan går så långsamt 00:10 är hon nu, jag vill inte sluta skriva för då vet jag att jag måste sysselsätta mig med någonting annat, Kommer dröja ännu ett par timmar innan dom är hemma och besvikelsen har planterat sig i min mage och tårarna vill börja falla men jag låter dom inte, säjer åt mig själv att jag faktiskt kan göra vad jag vill, jag har en dator, en tv och en hel lägenhet till mitt förfogande. Även om tv inte vill fungera och jag är rädd att datorn ska överhättas och stänga av sig eftersom jag inte kan lösenordet. Jag skulle vilja ringa någon men vet inte vem, vem har tid och ork att prata nu i dessa små timmar. Får återgå till det sissta avsnittet av Greys Anatomy som finns på den andra datorn.

black at heart

Efter en lång dag av ingenting görandes (förutom att vakna upp med pimen) så drog jag ner till O'lerys för att se matchen Örebro - AIK (första matchen vi spelar efter EM uppehållet) kom ner lagom till andra halvlek och hade då missat Iván Óbolo's 1 - 0 mål, Miran Burgic's 2 - 0 mål och Iván Óbolo's 3 - 0 mål. Såg däremot Jorge Anchén's 4 - 0 mål en glädjens dag för alla gnagare, en otroligt skön come back efter uppehållet speciellt eftersom IFK Göteborg förlorade sin match mot Trelleborgs FF och DIF förlorade mot Elfsborg. Tyvärr slutade matchen 4 - 1 eftersom Samuel Wowoah tillslut lyckades få in ett mål för Örebro men inte hänger vi läpp för det inte, 3 poäng är alltid 3 poäng och 4 - 1 är inget dåligt reslutat häller :) Inga förändringar i tabbelen häller 1. Kalmar FF med 28 poäng, 2. IF Elfsborg med 25 poäng och 3. AIK med 24 poäng.


in loneliness you will find me

And Yes, vid halv 6 knallde jag och Sockret ner på stan eftersom hon började jobba kl 6. Sen har jag käkat kina mat med fars gubben och tittat på ''a boy girl thing''  ännu en ungdoms komedi där två personer byter kroppar. Efter det blev det inte så mycket mer, saknat min dator mycket så mäst suttit här, gjorde som ni säkert märkt en ny header till bloggen och ändrade lite design och så. Laddat min mobilen med kompis nu iaf så har både nya pengar och kompis igen det är alltid härligt, man får lite smått panik när man inte smsar gratis längre. Har lite tråkigt nu kan man nog säja, funderar på att starta igång steam eller d2. Vi får se, imårgon är dagen helt oplanerad som vanligt. Får se vart den leder, hör av er alla natt ugglor där ute sällskap är endast ett telefonsamtal bort :)

'' Jag är inte kräsen jag tycker bara inte om äklig mat '' Soran Ismail

in loss of energy, we salute you almighty TV

Inte varit aktiv nu på en hel vecka, åkte ju som sagt upp till Ryggen (falun) förra onsdagen, för att gå på lilla systersonen Loke's namngivnings sermoni. Det var ganska roligt att träffa syskonbarnen och Syster o så, även om det blev en hel röra av saker som hände. Mycket te drickande och kort spelande. Kom tillbaks på Söndagen som jag då tillbringade med älsklings Pimen, kakor, godis och Rome. Mycket skönt att slippa sova ensam. På Måndagen ringde Jenny Penny och vi tog en tripp ner på stan, Sen bor det i spö regnet hem till Sockret för att äta hennes hemlagade pannbiffar med färsk potatis o grädd sås (om ni vill se biler på detta så finns dom på Sockret's Bdb) sen blev det jordgubbar i moserat vin, en ljus fylld ballkong, skit snack, filmer och ja allt som en tjej kväll hör till. Dagen efter låg vi bara och kollade på ett berg med filmer, vi rörde oss ut ur lägenheten en gång för att köpa ciggaretter och hälsa på våra trevliga Pizza gubbar på Milano (även köpa mat där då) Kvällen slutade med Lilla Sjöjungfrun. Nu har vi inte häller riktigt kommit igång och gjort nånting började med en film men vi har iaf duschat nu båda två så vi får se var det blir av denna dag.
bubbel
Gör nu som jag och håll tummarna för bra väder fram över :)