Stockholm, barn och söndags middag

Begravd i oinförskaffad kurs literatur och texter om vart barn leker.

Denna helg har bara handlat om barn.

I Lördags åkte jag sent till stockholm för att natta mina syskonbarn. Syrran och hennes 'man' smet ut på konsär i nacka. Välbehövt roande för trebarns föreldrar tycker jag. Alla tre barnen somnade så sött. Nästan lite oförskämt snabbt också. Kvar vart jag dränkt i ett berg av texter och ljud böcker. När jag somnade i soffan med överstryknings pennan i handen kännde jag att de nog var dax att ge upp. Bäddade i orning min säng och kröp till kojs förmodligen bara några minuter innan syrran kom hem. Dagen där på väktes jag kl 7 av att en liten kille skulle ha sina gula skjorts ifrån sin garderåb. Söt är han den där Loke. Somnade om från och till tills jag bestämde mig för att kliva upp vid 12 tiden. Och så blev jag kvar där hela dagen i läxläsnigen, te drickandet, fikat, politiken, ler skapandet och allt annat som hör till en lat mysig söndag. Och man kan knapast tacka nej när man bjuds på en fin och mysig söndags middag, med levande ljus, vin och paprika dekorationer på talriken. Så därifrån kom jag inte förrns vid 9 tiden då jag i mörkret knatade ut till tuben för att åka hem till mamma och pappa.

Nu sitter jag här, har sökt massa linjer och kurser till våren och ska snart packa några flytt kartonger till innan det är dax att krypa ner till en mysig sprakande VHS film.


Valet 2010

Igår var det alltså val i Sverige. Det finns mycket att säga om detta ''historiska'' val.
Jag är så besviken över alla som inte gick och röstade, detta bidrog till SD's framgång i valet.
Nu har vi en minoritets regering och ingenting är säkert.
Att få igenom någonting de närmaste fyra åren kommer vara ett helvete.

Igår gick jag som första hands väljare (om man inte räknar eu valet) till min nya val lokal och valde.
Efter över en vecka med att titta på alla debater etc hade jag bestämt mig.
Min röst gick till tre olika paritier och faktisk över block gränserna.

Val vakade i uppsala i chock.

Hur gick detta till?
Och vad händer nu?

en dag är jag glömmd här

Varje riktigt bra mårgon börjar med att man känner lukten av ny bryggt kaffe.

Om skorna är för stora och tröjan är för lång,
Om bena är för korta och hatten är för trong,
Om staden är för liten och rummet är för stort,
Om man alltid ska ångra alla saker som man gjort.

Imårgon är en annan dag, inte alls denna lik.

''Yesterday is painted in red, tomorrow is in blue,
Yesterday my friend was dead, now he's serving stew''

besluts ångest

Att plugga eller inte plugga?

Men de finns så mycket viktigare saker jag kan pyssla med. Istället för att plugga har jag nu:
Åkt hem till pappa och mamma, lagat middag, tittat på how i meet your mother, målat naglarna, målat små vita blommor och blåa fjärilar på naglarna, tittat på Patch Adams på min VHS, Sovit, Duschat, druckigt kaffe, Lunchat med Pappa, Suttit vid fb och alla andra sidor, tittat igenom mina släktingars bloggar, tittat på youtube klipp, försökt koppla in sterion i mitt rum, ställt upp en flytt låda för att packa ner mina handukar och lakan i, pysslat ihop en framsida till min kalender i sann estet anda, plockat undan efter pysslet, Packat upp gammla flytt lådor som jag inte sätt på ett par år, ätit middag, åkt hemifrån.

Och på väg hemifrån pluggade jag äntligen men tanten på cd skivan var så monotom och sömn bringande att de var svårt att hålla koncentrationen uppe, Men jag kämpade.. dock smsade jag hela tiden så kanske inte intog så mycket av informationen som gavs men detta ger jag själva fan i faktiskt.


jag är en gul anka

stora ord, stora skor
komplicerade formuleringar och ord sammansättningar
i ett hav av de akademiska språket drunknar jag nu
hjälp mig jag behöver en ord bok när ni pratar
Vad gör jag här?

Sterila väggar bakom ett bord sitter vi alla uppradade på stolar
som hunden på väg för att bli kastrerad
helt ovetande om vad som komma skall

mannen vid den vita tavlan pratar och pratar
men jag förstår inte vad han säger
pratar vi inte samma språk?
jag känner mig som en anka bland svanar

Alla skriver och anteknar
är de bara jag som inte förstår?
finns det värkligen platts för sånna som mig
på ett ställe som det härPeter Pan kom och rädda mig

Onsdag
Vakna, åka och hämta nyckarna till polarens nya lägenhet, åka och hämta extra flytt hjälp, åka till västerås och köpa nya möbler, åka till nya lägenheten, bygga ihop en bok hylla, bygga ihop en bok hylla till, äta flytt pizza, bygga ihop en säng ram. Jag lovar er att bygga ihop ikea möbler i mörkret med en kniv som skruv mejsel och mobil kameran som ända ljus inte är något man vill göra flera gånger. När mörkret laggt sig var vi nästan klara med flytten iaf och klockan 9 åkte vi och lämnade flytt hjälpen villket slutade i kaffe och kaka hos gammla svär föräldrar, mysig och roligt. Tillbaks och fortsätta lägga saker på rätt plats etc.

Torsdag
Skolan burjade kvart över 9, jag var där 8 för att prata med studievägledaren om min dysleksei. Hon var sjuk. Två koppar kaffe senare var jag iaf berädd för seminariumet. Efter detta blev det stan med en klass kompis, skrev in mig på Norrlands nation och i kåren. Såg framför mig hur middags pengarna flög iväg men intalade mig själv om att nudlar också är mat. Sen drog vi hem till min nya klass kompis som bjöd på bacon, ägg och bönor samt vin och ciggaretter på en solig ballkong, kan de bli bättre?
Sen tillbaks till lägenheten och inser att jag är sjuk, 24 timmars sjukan, feber trippar hela eftermiddagen, kvällen och natten.

Fredag
Vaknar sent bestämmer mig för att plugga lite och med hjälp av mina nya överstryknings pennor går de ganska bra, SCB rapporten gick att lus läsa. Sen blev de lite mer städande och de var i princip vad Fredag kvällen gick ut på. Att säda.

Lördag
Fortsätter städa och tittar på lite film. Kör grejer till tippen. Fram emot kvällen åker vi hem till mina föräldrar och hämtar kläder då jag insåg några dagar tidigare att jag inte har några sånna kvar. Åker till uppsala och tvättar. Yes tvättar en Lördag kväll.

Söndag
Städar, Går och handlar disk medel och kattsand för att kunna diska. Diskar och städar ännu mer. Åka till gammla lägenheten och städar ur den.

Usch börjar fundera på om jag faktiskt håller på att bli vuxen, städa en fredag, tvätta en lördag och diska en söndag. Detta kan inte vara hällsosamt. Behöver en redig kväll ute där jag kan bli för full och bevisa att jag inte är ett dugg vuxen. Vuxen usch vem vill bli de. Bestämmer mig genast för att jag aldrig mer ska tvätta en lördag kväll! Får se om denna veckan blir bättre om jag lyckas skaka av mig denna vuxen kännslan.


dränkt i politiska nudlar

Kom hem från Göteborg efter en mysig sissta vecka han med mycket med syskonen Nilsson alltifrån familje middag (chrispy duck.. mmmm) till film mys med tacos till crazy party med brudarna. På fredagen var de intruduktions dag på Uppsala Universitet, visste dock inte var det låg så sån tur va hittade jag en tjej på bussen med samma problem så där stog vi som två turister med en karta, men det gick tillslut. Väl där blev vi dränkta med gratis reklam saker, bla. en herrans massa nudlar från alla partier. Sen gick vi in i den stora aulan, känndes som om jag var med i harry potter. En orkester spelade, en massa folk höll tal och sen fick vi en visning av huset och all konst. Hittade en Enköpings bo och isällskap av en fjärde person vid namn Robin gick vi till subway och åt lunch.

Första riktiga dagen var dock igår, pluggar i pedagogik huset (Blåsenhus) de ligger inte vid universitets huset utan en herrans bit bort så de var tur att jag tog den tidiga bussen när jag skulle hitta dig tidigt på måndag morgonen. Vi var ca 23 personer i klassen en stor majoritet av tjejer, bara fyra killar. Känndes virrig och är inte helt på banan Fick 200 (känns så iaf är säkert 100 iaf) sidor att läsa tills torsdag morgon. YEY! När vi slutade amazon regnade de, fick sån tur var sjuss av en tjej i klassen till stationen, vi han dock bli lika blöta som om vi stått i en dusch i tio minuter på den knappa minuten de tog oss att springa från huset till parkeringen. I stan drog jag och min ny funne vän från bussen och käkade lunch och inhandlade sedan skol matrial i form av block, överstryknings pennor, markerings lappar och pennor. Åkte hem till mamma och pappa och åt riktig mat (kantarell soppa).

Idag startade del två av kursen. En föreläsning på boken ''De sociala landskapet''. Letade efter studie handeldare och blev skickad fram och tillbaks för att tillslut få reda på att hon jag måste träffa inte är där idag. Jaja vi får väll se hur allt blir. Är lite stressad över allt vad bostad, kurs literatur, kopierings kort, kår legg och buss kort heter jusst nu. Tur att man är ledig imårgon.

Efter detta åkte jag till Enköping och socialiserade mig med Sockret och bulan, vi åt lunch på wikmans, en god egen blandad sallad. Pratade i kapp oss, var ju ett tag sen vi sågs. Längtar efter bulan. Myste sedan i soffan och Sockret hjälpte till med CV och sökte både bostad och jobb till mig. De är härligt med Sockret hon kan så mycke, åkte därifrån halv 11 och nu är de snart dax att nanna kudden men msn, facebook och how i meet your mother är mer lockande.