to eat or not to eat

Jusst det, btw så tittade jag på Landet brunsås nyss, Det var avsnitt 6 och det handlade om ''Varför är de svenska familjemiddagarna stressade tillställningar med matvägrande ungar? Är problemen vid matbordet biologiska, psykologiska eller kulturellt betingade?'' Det sades väldigt intressanta saker, tex om att när man blir ungdom så blir man äcklad av hur sina föräldrar äter (vilket jag tyvärr kan känna mig igen i) men detta har en psykologisk förklaring som grundar sig i att man har insett att sina föräldrar inte är gudar utan vanliga dödliga och detta äcklar oss tydligen (enligt dessa psykologer och experter som pratade idag i Landet Brunsås). Det sas även att föräldrar som ger med sig till sina barn och tex. lagar olika rätter för att behaga vad barnen vill ha och kanske ger dom köttbullar om dom inte vill äta den maten som serveras faktiskt är fega och inte alls snälla som man kan tro utan konflikt rädda och ger barnen någon slags kravlöshet och det är bättre att vara hård eftersom barnen kommer efter att ha matvägrat kanske två måltider ändå att äta eftersom hungern tar över, dom kommer inte svälta och det är tydligen detta som gör att så många föräldrar ger med sig också för att dom har intingten att hålla sina barn levande och om man inte äter så dör man.

Ja Landet brunsås går att se på
svt play så funderar faktiskt på att göra det, du kanske skulle göra det samma!?

kirrat och klart

Igår så bokade jag äntligen hytten för Klaras K(r)yssning, som nu tyvärr blir utan Klara för att vi estetare är lite dåliga på att boka i tid, Kryssningen blir nu på måndag istället och de blir Jag, Bus Bella, Matilda, Emma och Aisha. De kommer bli 'phett' är otroligt taggad och vi kommer ha super roligt, idag ska de planeras lite, som tex. vilka som ska äta middag tillsammans innan avgången och vart de ska ske, vem som står för musiken till hytten och vem som tar med sig kamera för att dokumentera dessa 22 timmar och 45 minuter av awsome'ness ;)

life as it is

Oj oj, nu var det länge sedan det hände något här..
Så bered er på en lång uppdatering.


Skolan

Nu är de då dax för sportlov, känns super skönt att vara ledig. Förra veckan var dock inte mycket tid spenderad i skolan ändå eftersom SL hade väldigt mycket problem, vilket gjorde det nästan omöjligt att ta sig till skolan dom flästa dagarna. Sitter och väntar på att lärarna ska rätta klart våra vetenskapliga uppsattser. Vi har ett nytt projekt som är i full gång i Nutida konst och kultur och ideé historia. Nej kanske inte mina favorit ämnen, vi har knallat runt på moderna museét för att välja ett konstvärk, mitt val blev George Braque's värk La Roche-Guyon: le château eftersom det för mig såg ut precis som en död kanin. Har skrivit en analys vet dock inte hur bra den blev eftersom jag bara fick ner det till en sida istället för det rekomenderade antalet tre. Sen gör vi också en parafras där jag målar om den för att få andra att se min döda kanin. Dansen går segt vi måste snart vara klara med alla korografier till slut produktionen men de känns som om tiden rinner iväg lite för snabbt tyvärr.

Sociallt
den 16 februari var det dax för mys med bus Bella eftersom jag hade tandläkar tid, jo jag grät som en bäbis tror att jag skrämde tandläkaren till och med. Men jag hade inga hål och detta var min sissta gratis undersökning. Efter det gick vi hem till mig, käkade middag, åt semlor, chocklad, drack lite cider, tittade på SATC och färgade mitt hår (
som ni kanske sätt) Eftersom de tog så lång tid fick vi ha en session dagen efter hemma hos Bella också då vi lagade middag, tittade på OS och klippte mitt hår. Bella är en utmärkt hobby frisör :)

Så var det dax att knalla ner på Joar för första gången i år också, Laser fyllde år. Vilket firades nere på joar med mycke dricka, plock mat och lekar. Slutade väldigt oväntat men spontanitet är som bäst när man är ung. Dagen efter så jobbade jag på Joar med Nattis, de var lördagen innan löning och vädret var rent ut sagt för jävligt, ändå kom de folk, vart förvånad. Så det blev en hel helg på joar.

I tisdags åkte jag till bålsta och spelade d2 med bålsta grabbarna.. Åh de var länge sen, har saknat att spela dator spel på den nivån.

Onsdan åkte jag till Kista gallerian med päronen och käkade middag och gjorde lite shopping (inte för att de var planerat i min budjet men vad ska man göra) två linnen, en t-shirt, en klänning och ett par leggnings vart de.

På Torsdagen drog jag en super mysig sushi lunch med Syster min, de var super länge sedan vi gjorde de så de va härligt och gott. Men tiden gick lite för snabbt.

På fredagen gjorde jag lite mer shoping fast på second hand ;) Köpte ett par leggnings av Linnéa. I helgen är mina föräldrar borta på två olika håll hela helgen så jag måste ta mig tid och vara hemma och ta hand om tisse katterna. Men vi får se om de blir lite party ändå eller om jag tar mig tid och pluggar eller städar eller något annat tråkigt ;)

Nu när de mästa är uppdaterat så lovar jag att inte vänta så länge tills nästa gång :)

vi ses i nangijala


texten tillsammans med två förgätmigej (en blå och en vit) och en Kabbeleka.
(eller bara blåa förgätmigej) (ev. fem blommor en så länge)
Funderar även på att göra blommorna mer personliga, en solros, en maskros, en förgätmigej, en kabbeleka och en tulpan.
Varje blomma representerar någon jag kommer träffa i nangijala (alltså någon saknad bortgången person)
Detta är då min nya tatuerings skiss. dock vet ja inte vart jag ska placera den... ryggen kanske eller vristen.


sometimes

lyssnat på fem skivor med Håkan, skrivit klart min vetenskapliga uppsatts om hur man ska bekämpa HIV-spridningen i Sydafrika och klockan är några minuter i 4 men jag är fortfarande vaken. Så går de ibland.


uppdatering
ja nu närmar sig klockan halv 5 istället men Disel hade tydligen bokat gos tid nu så han kurrar på min mage, jag försöka på nytt att somna, Twilight kanske kan hjälpa mig..

spitting out my frustration

Undra vad jag ska blogga om nu då.. Kanske ska änu en gång prata ut om min frustration emot SL. Jo lite faktiskt, de har strulat hela helgen också och idag när jag skulle åka hem ifrån syster min så var de total stopp mellan t-centralen och spånga så istället för att åka pendeltåg, buss så blev de tunelbanan till sundbyberg och därifrån ersättningsbuss till spånga och sen pendeltåg till kungsängen och så slutligen buss hem. Och de är alltid full smockat med folk också, så där så att dörrarna knappt går att stänga, nej tacka vet jag tiden då man slapp detta elendiga pendlande. Hoppas de har förbättrat sig tills imårrn men de skulle jag inte tro men jag orkar inte en till sån här vecka, det är värkligen super tråkigt och suger ur all ork man har.

Men iaf, helgen har varit barn, barn, barn, barn. Lek och bus landet i lördags med två kompisar och deras bäbisar och sen barnvakt åt mina syskonbarn på söndagkvällen. Dock vart de en snabb barnvakt. Han äta middag och lägga barnen. Vi lekte lite också, tigrar som borstar tänderna och jag kan inte sova. Men så somnade dom ändå! Och för mig vart de tv 5 film, a lot like love. Syster och Baltsar kom hem och vi drack te, åt bullar och lite glass till och med.