leksand

Idag har jag och Mamma varit iväg till Leksand för att titta på Himmlaspelet och äta glass.


HP 7,2

Idag har jag, syrran och hennes kille varit inne i Falun hela dagen och tagit det lugnt. Duschat i riktig dusch som inte skållar en och haft tillgång till internett. På kvällen var vi på premiären av Harry Potter 7,2. Det var mycket kännslor i bio salongen flera stackars tjejer snörvlade högt under flera scener. Jag fällde dock ingen tår och saknade min favorit karaktär i många scener. I övrigt var filmen bra.


sveriges största picknick

Idag har vi varit på binsjö spelmans stämma. Mamma och Loke stannade hemma då Loke var sjuk. Det var varmt och Nova brände sig på brän näslor. Vi glömde halva matsäcken och jag har nu burjat flagna.


härliga sjö

Nu har jag äntligen tagit itu med baken och tagit mig en simm tur. Skönt var det, 20 grader har vi i sjön så det är svalkade och idag har solen skinit. Morfar med bästa kompisen Erik och hanns fru Karin har varit ute på fika, rabarber och jordgubbs paj ute på gräsmattan i solskenet. Sen dukade vi upp en buffé med grillspätt och grillade och åt i det fina vädret, så där härligt sommrigt. Jag försöker komma på om jag ska köpa en iphone, ipad eller systemkamera så lånar syrrans kamera och fottar för full rulle dom fina sommar barnens lek.

 

Imårgon blir det binsjö spelmans stämma.

Jusst nu är vi 7 personer här ute 4 vuxna och 3 barn.

bullerbyn sommar

Jag och syster har kännt oss som Lisa och Anna i bullerbyn när dom går och handlar men hela tiden får vända för att dem glömt någonting. Så har vi irrat fram och tillbaks med ärenden åt oss och morfar och mamma och i slutändan glömde vi ändå havregryn och vanilj socker.

 

Annars har vi tvättat, syrran har klippt gräset hos morfar, laggt en ny beställning på smyckesverkstan, handlat och lämnat tillbaks. Men mitt i allt var vi så hungriga att vi han med varsin glass på ica maxi parkeringen.

 

Har börjat läsa en ny kapitel bok för barnen som godnatt saga ’’Opp å hoppa Morfar Prosten’’ en härligt rolig bok som vi hade på bok band när vi var små och den går hem nu med. Så nu är natt rutinen kissa, på med pejamas, leta efter tandborsten som Agnes gömt på fågel, fisk eller mittemellan och när den är hittad och tänderna är borstade så läser jag ett kapitel. Det går bra och dom är så söta mina älskade syskonbarn.

 

Sen på kvällen dricker vi te och pysslar, igår virkade jag och idag blev det lite med smycket och sen ett parti bissmark.

 

Jusst nu är vi 6 personer här ute 3 vuxna och 3 barn.

tomma löften och shopping

Mitt vackra sommar skin svider fortfarande onskefullt rött där min uringning brukade vara. Idag burjar godis stoppet som varar Juli ut, inget godis och ingen läsk. Lite detoxing här ute i ur skogen. Ett natt dopp varje kväll och har ejentligen bestämt att jag ska simma minst en km om dagen också här ute. Men idag var det shopping dag. Jag och mamsen stängde affärerna inne i Falun. En hel drös med kassar fick jag med mig hem också, inte så mycke rea shopping som man hade hoppats på men sån är jag. Sen var vi såklart och hällsade på min fina Morfar också när vi var inne i stan, åt jordgubbar och gjorde lite ärenden. Han är fin min Morfar.

 

Vi shoppade ju också också så klart.

En klänning, en väska och ett bälte från H&M.

En omlott bluse och en jätte söt disco-prinsess klänning till min syster dotter på Kapphal.

En kjol och en te mugg från Indiska.

6st burkar (till pärlförvaring) på Kicks.

3st lådor (till prälförvaring) och Daniels CD från Åhlens.

Fashion tejp och ögonfräns/bryns färgning från Lindex.

 

Kuckeli Kana köpte jag jätte söta inrednings saker till min stuga här ute på Ryggen. Två skyltar med texten ’’Laban är min kompis’’ och ’’Det finns inga monster’’ samt en tavla med det fyndiga citatet  ’’No man has mor curege than he who can eat one peanut and than stop’’. Men har inte hunnit sätta upp någonting än. Mamma hade varit snäll och sätt upp lila lister i min stuga precis innan jag kom så har inte hunnit städa den så att den är bebolig än. Jusst nu okuperar jag Systers stuga för hon är på Peace and love.

 

Jusst nu är vi 7 personer här ute, 4 vuxna och 3 barn.