Slampa med Stil

Okej så nu är jag inne på det här ämnet igen men seriöst varför är det fortfarande så att om en kille ligger med många tjejer så är han kung men om en tjej ligger med många killar så är hon slampa!?

Borde vi inte växt ifrån det nu, året är 2007 seriöst! Men ändå villka är det som säjer att tjejer som legat med många killar är slampor, är inte det ejentligen andra tjejer!? Hur smart är det flickor!? och ärligt varför bryr ni er för? är det ditt problem om någon annan tjej legat med många killar? Borde ejentligen inte vem man har sex med vara privat, för i dagens läge så stämpas det ut efter bara några timmar. Tjejer stå på er so what om du har legat med halva stan det ska väll alla andra skita i, du gör precis som du vill, din kropp, ditt liv! Så nästa gång du hör att du är, hora, slampa, billig eller något liknande, skratt åt dom patetiska männsikorna som säjer det istället, ta inte åt dig håll huvet högt och inse att du gör som du vill oavsätt vad någon annan säjer! Tjejer, våga ta för er! Vi måste förändra oss själva innan vi kan förändra världen.


Kommentarer
Postat av: Louise

Amen sister. ;) Mycket bra skrivet.

Postat av: Viktor

Idén att kvinnor är dåliga som är mycket sexuellt aktiva kommer från konceptet att manen äger kvinna och framför allt rätten till hennes kropp. Rent biologistiskt kommer det av flokdjursbeteendet att hanen vill försäkra sig om att den avkomma han förser med mat är hans egen - i kontrast så har alfa hanasrna flera honor för att öka chansen för sina gener att föras vidare. Olika honor ger olika genuppsättningar så att det fins en variation av egenskaper för olika förutsättningar.
Obs detta är en förklaring inte en ursäkt. I vårt sammhälle lever vi varken i flockar eller är beroende av hanens jackt/samllar/odlar förmågor utan alla individer oavsätt vad som dinglar eller ej mellan benen har (visserligen på ett orättfördigt sätt olika men endock) möjlighet att försörja sigsjälva och sin avkomma så rent moralsikt fins det inget försvar för denna patrialkalla struktur. Det krävs dock denna genomgripande förståelse för att kunna inse vilka djupt rotade krafter vi slåss imot när vi skall ändra normerna - Driften att föra sina gener vidare - en av de starkaste drifter vi har.

2007-05-25 @ 18:33:43
URL: http://Oogiegoogieman.blogg.se
Postat av: Alice

Viktor: Jag tror inte hon är ute efter något direkt vetenskapligt svar på frågan egentligen utan mer att ifrågasätta hur vi gör och vad vi säger (det beror antagligen på något som hänt)
^^ Men visst, jag håller med om att det finns kvar sen männen "ägde" kvinnan, inte lika säker på om det är av just din anledning.
Kanske har det också att göra med att en hyfsad tjej kan gå fram till nästan vilken kille som helst och fråga om han vill ha sex och sen få det, medan en hyfsad kille skulle fråga en tjej skulle han få en spark mellan benen =P

2007-05-27 @ 21:35:38
Postat av: Viktor

Det är bra att ifrågasätta vad vi gör och säger. men nöjer vi oss med att bara ifrågasätta kommer vi ingen stans. jag vill sporra alla som är villiga att fortsätta tanken och sedan agera. Aldrig är vi så väl motiverade till aktiopn som när vi har blivit utsatta för eller bevitnat någon bli utsatt för oretvisor och felaktiga behandlingar.
Tja det fins många vinklar att analysera världen ur och biologistiska analysmodeller räcker bara så långt. i just detta fallet kan de t.ex. bara beskriva en rimlig anledning till att ett beteende har uppkomit och förblivigt så starkt trots enorma förändrigar av förutsättningarna. Den situation med frågan om sex och responsen du beskriver stämmer ju mycket väl överens med den analys jag just gjorde även om den är långt ifrån den enda möjliga förklaringsmodellen i detta fall. Men det är en fungerande och den ger vid hand en möjlig öppning till arbete. När någon nästa gång kallar någo för slampa kan man ge svar på tal på ett insatt och intelegent vis om man i förväg har funnit en beskrivningsmodell, denna eller någon annan, som ger just denna beskrivning av ett redundant beteende mönster. Detta är en av grundprinciperna för att kontra de patriarkala härskarteknikerna. offrett får instintan upprättelse och förtryckaren kan i bästa fall koma att fundera över sitt agerande eller i alla fall backa ur situationen.
Jag der det som en viktig del av mitt jobb men också mitt liv att verka för en förändring.

2007-05-27 @ 23:22:47
URL: http://Oogiegoogieman.blogg.se
Postat av: tilde

man ska ha sex me alla man vill och NJUTA av livet innan dt är försent ! och alla kan sluta döma andra , bra skrivet moooi .

2007-05-28 @ 07:51:48
URL: http://cryinginside.blogg.se
Postat av: Alice

^^ Jag håller med om vad du säger...
Poängen är att om jag skrev en liknande text hade jag skrivit den för att ifrågasätta och skapa en reaktion (och att uppmuntra). Om någon någon poängterar att ditt beteende är på ett visst sätt får det antagligen dig att tänka till lite, eller hur? Det kanske hjälper dig att ändra beteende om det var dåligt innan. Det kan finnas 1000 anledningar till varför du gör på ett visst sätt, men de är inte särskilt intressanta för författaren. Man måste börja någonstans och att ifrågasätta sitt beteende är en bra början. Det intressanta är inte att få en anledning till att människor i stort gör så. Istället är det viktiga att just du gör så och att du kan ändra dig.
Att komma med att det beror på att dina gener ser ut så och så osv känns mer som att ge en bortförklaring. Men det kanske bara är jag som tänker så? ^^
*Kram*

2007-05-28 @ 13:33:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback