back in the days

Det var en nervös dag i Augusti för fyra år sen, 2003 närmare bestämt som vi stog i matsalen och fick veta villken basgrupp vi skulle gå i, 6Q blev det med basgrupps läraren Christina jag visste vem två av dom som gick i min kass va. 6:an var en konstig tid, man skulle hitta rätt bland, vänner, killar, skolan och sin platts i livet i den här vevan tog man både sin första ciggaret och sin första fylla. Flyttade ner till en lägenhet i stan och målade mitt rum Svart och Gult. Under den här tiden skapade man kontakter, vänner, fiender och minnen.
            
Agusti 2004 började man i 7Q, 7'an handelade bara om killar skolan var inte och tänka på förutom när man hade en pojkvän i skolan annars var det bara skolk, vänner och killar som gällde. Det var också då den omtalade hallowen kvällen i grillby ägde rum. Och det var då min hamster dog. 7'an var också en förvirrad tid, tacka gudarna att vi hade Ingela. Det byttes vänner, fiender och pojkvänner.
      
Agusti 2005 började man i 8Q, och då blev det lite allvarligare eftersom betygen kom in i bilden, Vi kan ju också nu säja tack till Ingela, underdenna tid började man fixa till lite saker, fortfarande rökare med längsta förhållandet på 3 månader. Vår terminen i 8'an blev lite mer klar, saker som vänner och pojkvänner var fasta nu mera och dom förut allt så vanliga fjortis grällen inträffade inte längre. Vi var näst älst i skolan och så otroligt stora. Vi åkte till England och Falun så klart, och sen blev man konfermerad också. the time of my life.
     
Och nu går jag i 9Q, och har slutiligen fått insett att mina små pojkar har växt upp och blivit stora, jag har stolt fått vara med och hjälpt till att forma dessa underbara människor så som dom har hjälpt till att forma mig, nu ser man tillbaks på tiden och skrattar med tårar i ögonen. Så mycket som vi upplevt tillsammans, så mycket vi gått igenom, så som vi växt, vi har gråtit, skrattat, bråkat, skrikit, slagits, druckigt, lekt, myst och mycket mycket mer. Om lite mer än en vecka så har vi våran sissta skolavsluting tillsamman på kunskaps skolan, då går vi ut 9'an och mycket kommer förändras, folk flyttar, separerar och det finns ingen garanti för att man kommer se någon efter det här, vi som spenderat fyra år tillsammans, vi som växt upp tillsammans. Med tårar i ögonen och ett leende på läpparna.

Kunskap
Du som inte än                                         Första gången som du ska hålla nån i hand
börjat måla dig kring ögonen                Första gången som du ska kyssa någon man
tänt en cigarett                                           Första gången som du är riktigt kär
hört på Bowie eller Nazareth                   (Snart är den dagen här)
fått ett streck i kemi                                    Första gången som du ska falla ner i gråt
vart på kurs i Torquay                                Första gången som du ska tigga om förlåt
färgat håret blått                                         Första gången som du är
vart så full så du spytt                                   hopplöst kär
då din oskuld flytt
behöver inte ha så brått


den här bloggen är inspererad av Lollos blogg
''thank you, for giving me the best days of my life.''


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback